top of page

za 31 aug

|

De Boekenberg

FAKE NEWS SPIJKENKISSE expositie

Is het feit of fictie? Zin of onzin? Op een creatieve manier maakten kinderen kennis met nep nieuws tijdens de workshops van De Tekenmeisjes. Het resultaat is te zien in Bibliotheek de Boekenberg.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
FAKE NEWS SPIJKENKISSE expositie
FAKE NEWS SPIJKENKISSE expositie

Tijd en locatie

31 aug 2019, 10:00 – 30 sep 2019, 14:00

De Boekenberg, Markt 40, 3201 CZ Spijkenisse, Nederland

Over het evenement

FAKE NEWS SPIJKENISSE Een expositie van De Tekenmeisjes  

Nepnieuw bestaat al heel lang. Sinds de opkomst van social media gaat de verspreiding ervan razendsnel. Het kan lastig zijn om erachter te komen of iets echt waar is of niet. Soms wordt nepnieuws gebruikt om geld te verdienen door mensen op te lichten. Ook kan nepnieuws gebruikt worden om meningen van mensen te beïnvloeden, tijdens verkiezingen bijvoorbeeld. Soms is nepnieuws zó overduidelijk en is het grappig bedoeld. Feit of fictie, zin of onzin. Een feit is dat De Tekenmeisjes altijd zin hebben in onzin! 

Zin of onzin

Kinderen konden tijdens de zomermaanden meedoen aan de workshops van De Tekenmeisjes. Daarmee plaatsen zij zich automatisch in de FAKE NEWS SPIJKENISSE redactie. Op een creatieve manier maakten zij kennis met het nieuws. Alle deelnemende Tekenjongens en Tekenmeisjes maakten een artikel of een advertentie en lieten hun fantasie de vrije loop. De vragen “welk verkeersbord moet er in Spijkenisse komen?” en “welke Spijkenisser verdient een standbeeld?” kwamen tijdens de Waanzinnige Woensdag met De Tekenmeisjes aan bod. Met veel enthousiasme brachten de Tekenjongens en Tekenmeisjes hun visie op Spijkenisse tot leven. Het resultaat zie je in de Boekenberg.  

Zelf kiezen, zelf doen Tekenen leer je voornamelijk door het heel erg vaak te doen. Om de creativiteit te stimuleren mag je bij De Tekenmeisjes altijd zelf kiezen wat je wil leren tekenen. Want wat je leuk vind, wil je vaker doen! Waarschijnlijk heb je na het zien van FAKE NEWS SPIJKENISSE veel zin om zélf aan de slag te gaan. Zie je iets en vraag je je af hoe je dat tekent? Scan met een mobiele telefoon de QR-codes en je krijgt direct toegang tot…

Politie arresteert een dolfijn!

Spijkenisse - De plaatselijke politie heeft een dolfijn gearresteerd omdat zij over een brug sprong. Nu is zij in een dierentuin voor magische dieren, want die dolfijn is heel krachtig dat ze over de brug kon springen.

Buitenlands nieuws Frankrijk - Het recept van de croissant is uit de kluis gestolen. Heel Frankrijk is in rouw. Het is om middernacht gebeurd. Er zijn geen sporen gevonden. 

Italie - Er zijn opeens duizenden lama’s in Italië. Niemand weet waar ze vandaan komen. Ze spugen iedereen en alles onder. 

Van onze correspondent Angeliek (10 jaar). 

Deel dit evenement

bottom of page